Eén keer per maand verzorgen de vrijwilligers van onze diaconie-groep in Venlo-Zuid een gebedsdienst voor de bewoners van Crescendo. Eveneens één keer per maand brengen zij mensen die op eigen gelegnheid niet of moeilijk kunnen komen, naar de kerk voor de Eucharistieviering.

En in de Mei-maand gaan we ieder jaar op bedevaart naar Maria in Genooy! Even thuiskomen bij moeder Maria en alle zorgen, wensen, vreugdes en verdriet met haar delen.

Op maandag 18 mei was het weer zover; samen met de activiteitenbegeleidsters van Crescendo hadden de vrijwilligers alles keurig voorbereid. Vervoer met auto's en rolstoeltaxi's was geregeld, de pastorale dienst had samen met de diaken een mooie Mariaviering voorbereid, vol met prachtige, bekende Maria-liedjes. En tot slot, minstens zo belangrijk, stond de koffie met vlaai klaar, verzorgd door de medewerkers van de Genuujerie.

Een zeer geslaagde middag waar iedereen verwarmd en voldaan weer huiswaarts kon. Ook Maria had haar steentje bijgedragen aan het welslagen van deze middag: Alle weersvoorspellingen wisten vooraf één ding zeker, het zou gaan regenen. Maar moeder Maria wist wel beter en schonk ons een prachtige zonnige dag! Dank u wel!

 

Voor een, door Piet Klessens gemaakte, foto-impressie, klik hier