U neemt contact op met het parochiecentrum om datum en tijdstip van de doopviering af te spreken. In principe wordt er op twee zondagen per maand gedoopt, over het algemeen de 1e en de 3e zondag van de maand.  Op beide dagen is er ruimte voor drie vieringen. De eerste doopviering begint altijd om 12.15  uur, de tweede om 13.00 en de derde om 13.45 uur.
Wilt u, om goede redenen, een andere datum afspreken dan de geplande zondagen, neem dan contact op met diaken Guido van Dierendonck om samen met hem een geschikte datum en tijdstip te vinden.
 
U meldt uw kind aan, ten minste 6 weken voor de gewenste doopdatum, mits er geen medische of andere goede redenen zijn om de doop sneller toe te dienen. Dit in verband met de (gezamenlijke) voorbereiding op de doopviering.
Na aanmelding ontvangt u een brief met bevestiging van datum en tijdstip van de doop en verdere gegevens over het verloop naar de doop toe.

Ook wordt u in deze brief gevraagd om per email contact op te nemen met de diaken voor een kennismakingsgesprek. Tijdens dit gesprek kunt u de suggesties bespreken, die u tijdens de gezamenlijke voorbereidingsavond aangereikt krijgt, om een persoonlijk karakter aan uw viering te geven.